×
Facilitering af virtuelle events

Vi hjælper med at omlægge jeres udviklingsaktiviteter til virtuelle events, der skaber værdi og effekt.
Læs mere

Bæredygtighed

Sæt agendaen med udgangspunkt i FNs 17 verdensmål - og få en fordel.
Læs mere

Digital transformation

Få de nye digitale muligheder til at arbejde for dig – skab digital transformation.
Læs mere

Privat

Vi laver projekter for det private erhvervsliv i en lang række brancher.
Se vores cases

Offentlig

Vi leverer både i stat, regioner og kommuner samt på alle velfærdsområderne.
Se vores cases

Vi leverer i hele verden Vi leverer i hele verden

Med kontorer i London, København, Malmö og Aarhus, samt et netværk af 300 konsulenter, kan Mannaz levere i hele verden.
Læs mere

Se alle vores konsulenter

Mette Skøt CCO - Chief Commerciel Officer

+45 8188 1077
msk@mannaz.com

Rasmus Bay VP Consulting Nordic

+45 4022 2922
rba@mannaz.com

Line Thatt Jensen Senior Consultant

+45 5139 6178
ltj@mannaz.com

Thomas Peter Rønholt Client Director

+45 5139 6257
tpr@mannaz.com

Henrik Bjerregaard Nielsen Client Director

+45 5139 6259
hbn@mannaz.com

Berit Kristine Bøggild Client Director

+45 2295 0151
bkb@mannaz.com

Anette Forsner-Hansen Client Director

+45 2087 1199
afh@mannaz.com

Anne Friland Client Director

+45 4517 6274
afr@mannaz.com

Simone Toftegaard Digital Consultant

+45 5139 6170
sto@mannaz.com

Emil Lindeløv Vestergaard Chefkonsulent, cand.psych.

+45 5139 6033
elv@mannaz.com

Lars Nellemann Manager, Ph.d.

+45 5139 6043
lne@mannaz.com

Marianne Bruun Okholm Manager

+45 5139 6048
mok@mannaz.com

Morten Flørnæss Kerrn-Jespersen Client Director

+45 5139 6052
mfk@mannaz.com

Dorte Spiegelhauer Client Director

+45 5139 6062
dsp@mannaz.com

Berit Urup Hankelbjerg Senior Consultant

+45 5139 6130
buh@mannaz.com

Lars Østerby Client Director

+45 5139 6221
los@mannaz.com

Bjarke Østergaard Client Director

+45 4166 8864
bos@mannaz.com

Martin Bo Nielsen Senior Consultant

+45 8192 5343
mni@mannaz.com

Thomas Overbeck Gredal Consultant

28180692
tog@mannaz.com

Nanna Gry Mahler Tolborg Senior Consultant

+45 6178 2404
nto@mannaz.com

Cecilia Fagerberg Wästfelt Country Manager

+46 735 22 29 82
cfw@mannaz.com

Joakim Eriksson Client Director

+46 735 286 071
jer@mannaz.com

Magnus Ramdén Senior Consultant

+46 735 01 63 21
mra@mannaz.com

Anna Rosdahl Senior Consultant

+46 708 23 84 41
aro@mannaz.com

Gertrud Elisabet Bohlin Senior Consultant

+46 705 66 95 26
geb@mannaz.com

Stuart Turnbull Country Manager

+44 7789 546 100
stu@mannaz.com

Nathan Hobbs Director, Client Solutions

+44 796 288 1445
nho@mannaz.com

Paul Frederick Blackhurst Client Director

+44 759 527 5952
pbl@mannaz.com

Stuart Schofield Client Director

+44 7990 036110
ssc@mannaz.com

Christine Dandy Client Director

+44 783 402 2486
cda@mannaz.com

×
København

Dr. Neergaards Vej 5A
2970 Hørsholm
Denmark

+45 4517 6000
info@mannaz.com

Aarhus

Olof Palmes Allé 20
8200 Aarhus
Danmark

+45 4517 6000
info@mannaz.com

London

3 Queen Square, Bloomsbury
London, WC1N 3AR
United Kingdom

+44 (0)203 119 1240
info@mannaz.com

Malmö

Stora Varvsgatan 6A
211 19 Malmö
Sweden

+46 4012 7218
info@mannaz.com

Ønsker du personlig rådgivning?

Hvis du har spørgsmål om dit valg af kursus eller uddannelse, så kontakt os.

Alle vores kurser kan også komme ud til jer. Læs mere

Kontakt: René Fabricius Weichel

+45 4517 6140
rfw@mannaz.com

Er du tilmeldt et kursus?

Hvis du er kommet i tvivl om det praktiske vedr. dit kursus, så er vi klar til at hjælpe dig.

Se alle kontaktpersoner

Kontakt: Gitte Madsen

+45 4517 6226
gma@mannaz.com

Vil du høre mere om vores konsulentydelser? Se liste over alle konsulenter
Mette Skøt

CCO - Chief Commerciel Officer +45 8188 1077
msk@mannaz.com

Rasmus Bay

VP Consulting Nordic +45 4022 2922
rba@mannaz.com

Line Thatt Jensen

Senior Consultant +45 5139 6178
ltj@mannaz.com

Thomas Peter Rønholt

Client Director +45 5139 6257
tpr@mannaz.com

Henrik Bjerregaard Nielsen

Client Director +45 5139 6259
hbn@mannaz.com

Berit Kristine Bøggild

Client Director +45 2295 0151
bkb@mannaz.com

Anette Forsner-Hansen

Client Director +45 2087 1199
afh@mannaz.com

Anne Friland

Client Director +45 4517 6274
afr@mannaz.com

Simone Toftegaard

Digital Consultant +45 5139 6170
sto@mannaz.com

Emil Lindeløv Vestergaard

Chefkonsulent, cand.psych. +45 5139 6033
elv@mannaz.com

Lars Nellemann

Manager, Ph.d. +45 5139 6043
lne@mannaz.com

Marianne Bruun Okholm

Manager +45 5139 6048
mok@mannaz.com

Morten Flørnæss Kerrn-Jespersen

Client Director +45 5139 6052
mfk@mannaz.com

Dorte Spiegelhauer

Client Director +45 5139 6062
dsp@mannaz.com

Berit Urup Hankelbjerg

Senior Consultant +45 5139 6130
buh@mannaz.com

Lars Østerby

Client Director +45 5139 6221
los@mannaz.com

Bjarke Østergaard

Client Director +45 4166 8864
bos@mannaz.com

Martin Bo Nielsen

Senior Consultant +45 8192 5343
mni@mannaz.com

Thomas Overbeck Gredal

Consultant 28180692
tog@mannaz.com

Nanna Gry Mahler Tolborg

Senior Consultant +45 6178 2404
nto@mannaz.com

Cecilia Fagerberg Wästfelt

Country Manager +46 735 22 29 82
cfw@mannaz.com

Joakim Eriksson

Client Director +46 735 286 071
jer@mannaz.com

Magnus Ramdén

Senior Consultant +46 735 01 63 21
mra@mannaz.com

Anna Rosdahl

Senior Consultant +46 708 23 84 41
aro@mannaz.com

Gertrud Elisabet Bohlin

Senior Consultant +46 705 66 95 26
geb@mannaz.com

Stuart Turnbull

Country Manager +44 7789 546 100
stu@mannaz.com

Nathan Hobbs

Director, Client Solutions +44 796 288 1445
nho@mannaz.com

Paul Frederick Blackhurst

Client Director +44 759 527 5952
pbl@mannaz.com

Stuart Schofield

Client Director +44 7990 036110
ssc@mannaz.com

Christine Dandy

Client Director +44 783 402 2486
cda@mannaz.com

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og databeskyttelsesloven

Lær hvordan du implementerer og overholder databeskyttelsesloven på dette intensive 1-dags kursus

Del siden Print

EU’s databeskyttelsesforordning

Databeskyttelsesforordningen trådte i kraft den 25. maj 2018, og derfor blev Persondataloven erstattet af Databeskyttelsesloven i Danmark. Det har blandt andet betydet skærpede krav til at behandle personoplysninger, nye krav til dokumentation og at bødeniveauet er blevet markant hyppigere og højere.

På dette intensive heldagskursus får du en indføring i de nye EU-regler for behandling af personoplysninger. Du kommer derfor til at forbedre dine kompetencer indenfor behandlingen af persondata, og du modtager desuden en digital pakke med vejledninger og skabeloner. På kurset får du relevante værktøjer til at implementere og overholde Databeskyttelesloven og forordningens krav til behandling af personoplysninger.

 

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og databeskyttelsesloven

Lær hvordan du implementerer og overholder databeskyttelsesloven på dette intensive 1-dags kursus

Del siden Print
1 dags kursus
1 modul,
3 kursussted
VIRTUEL & FYSISK 6.000 kr ekskl. moms
Vælg dato og lokation
19. mar 2021 Virtuelt kursus, Zoom el. MS Teams
11. jun 2021 Kursussted - København, København K
3. sep 2021 Kursussted - København, København K
Kurset kan holdes hos jer – læs mere

Hvem deltager?

Kurset er henvendt til dig, der behandler persondata i større eller mindre grad. Du har måske ansvaret for at planlægge samt implementere persondataforordningen og ønsker at få hjælp til, hvordan du bedst griber arbejdsopgaven an.

Det kan være, at du arbejder med IT- og informationssikkerhed, projektledelse, ledelse, HR, kunderegistreringer, compliance, marketing, compliance, jura, intern revision eller andet. Kurset kræver ingen forudsætninger for deltagelse og har relevans for både private virksomheder og offentlige myndigheder.

 

Dit udbytte:

  • Et overblik over krav til behandling af personoplysninger
  • En håndgribelig action plan for hvordan din organisation bedst griber opgaven an
  • Viden om de konkrete krav til en DPO – DPO’ens samt organisationens forpligtelser
  • Stor digital pakke med flere vejledninger samt skabeloner, der kan støtte arbejdet i praksis

På kurset arbejder du med:

Grundlæggende persondataret

  • Anmeldelsespligten for persondatabehandling til Datatilsynet er bortfaldet – dog ikke altid
  • Samspil med anden lovgivning (bl.a. markedsføringsloven)
  • Den danske implementering af forordningen (Databeskyttelsesloven)
  • Ny lovgivning på vej (EU forordning som afløser ePrivacy direktivet)
  • Hvornår skal man anskaffe en DPO (Databeskyttelsesrådgiver), og hvem må varetage DPO-rollen
  • Krav til DPO’ens involvering (organisationen)
  • Centrale definitioner
  • Grundlæggende rettigheder
  • Datatilsynets rolle (vejledning og sanktioner)

Compliance & Informationssikkerhed

  • Kortlægningen af organisationens behandling af personoplysninger og en udvidet Artikel 30 fortegnelse
  • Gennemsigtighed / Oplysningspligt
  • Udtrykkelige og legitime formål
  • Hjemmel til behandlingen
  • Dataminimering
  • Datakvalitet / ajourføring
  • Periode for opbevaring indtil anonymisering/sletning
  • Behandlingssikkerhed
  • Dataansvarlig, Databehandler og Fælles dataansvarlige
  • Datatilsynets skabelon for databehandleraftale samt for fælles dataansvar
  • Internationale overførsler af personoplysninger
  • Overvejelser vedrørerende organisatorisk og teknisk sikkerhed
  • Privacy by design
  • Privacy by default
  • Samspillet med ISO 27001
  • Håndtering af risikovurderinger samt hvordan konklusionerne bør resultere i kravspecifikation både til intern IT og eksterne partnere
  • Specifikke skærpede sikkerhedskrav – eks. transmissionskryptering af e-mails, som indeholder ”fortrolige og følsomme personoplysninger”
  • Datatilsynets konsekvensanalyse vejledning
  • Tilsyn med Databehandlere

Implementering af persondataforordningen

  • Udarbejdelse af projektplan
  • Intern kommunikation og træning
  • Behandling af henvendelser fra den registrerede
  • Indsigtsret
  • Berigtigelse

 

  • Sletning/indsigelse
  • Begrænsninger
  • Dataportabilitet
  • Håndtering af et databrud – kravene – beredskab – NemID
  • Overvågning og kontroller
  • Anmeldelse til datatilsynet
  • Underretningspligt
  • Dokumentation

Praktisk gennemførsel

Kurset er en intensiv 1-dags version af DPO-uddannelsen, hvor underviser Tor Valstrøm giver dig en praktisk indføring i forordningen og de forskellige danske tilpasninger, der kom i forbindelse med Databeskyttelsesloven. Der vil derfor være et generelt fokus på de fundamentale krav samt værktøjer, der kan hjælpe din organisation til at overholde kravene, når i behandler personoplysninger.

På kurset får du en introduktion til de forskellige regler og et overblik over kravene, der nu stilles til behandling af personoplysninger.

 

Du vil blive præsenteret for en række metoder samt redskaber til, hvordan du bedst kortlægger behandlingen af persondata, sikrer optimal datasikkerhed og dokumenterer compliance. Desuden bliver du introduceret til en plan for, hvordan persondataforordningen helt konkret kan implementeres i praksis.

På kurset vil du desuden deltage i minimum én praktisk workshop, hvor du får mulighed for at arbejde med en eller flere af skabelonerne. Derfor er det også vigtigt, at du medbringer egen bærbar computer.

 

Får du mest muligt ud af dagen?

Test din effektivitet

TAG ONLINE TEST
Er der noget du er i tvivl om, ringer jeg dig op for personlig vejledning
René Fabricius Weichel
+45 4517 6140
rfw@mannaz.com
Bliv ringet op

Kursusoversigt

Varighed 1 dag
Modul 1 modul
Overnatning Nej
Pris ekskl. moms 6.000 kr
Sted:Hele landet
Dato
Ledighed
Pris ekskl. moms
Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og databeskyttelsesloven
Sted Virtuelt kursusZoom el. MS Teams
Dato 19. mar 2021 Se detaljer
Modul 1 modul
Overnatning Nej
Ledighed Ledige pladser
Pris 6.000 kr ekskl. moms Tilmeld
Se detaljer
Sted
Dag
Dato
Tidspunkt (CET)
Modul
Sted Virtuelt kursus
Dag 1
Dato 19-03-2021
Tidspunkt 09:00 - 16:00
Modul Databeskyttelsesforordningen (GDPR)
Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og databeskyttelsesloven
Sted Kursussted - KøbenhavnKøbenhavn K
Dato 11. jun 2021 Se detaljer
Modul 1 modul
Overnatning Nej
Ledighed Ledige pladser
Pris 6.000 kr ekskl. moms Tilmeld
Se detaljer
Sted
Dag
Dato
Tidspunkt (CET)
Modul
Sted Kursussted - København, 1000 København K | Se på kort
Dag 1
Dato 11-06-2021
Tidspunkt 09:00 - 16:00
Modul Databeskyttelsesforordningen (GDPR)
Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og databeskyttelsesloven
Sted Kursussted - KøbenhavnKøbenhavn K
Dato 3. sep 2021 Se detaljer
Modul 1 modul
Overnatning Nej
Ledighed Ledige pladser
Pris 6.000 kr ekskl. moms Tilmeld
Se detaljer
Sted
Dag
Dato
Tidspunkt (CET)
Modul
Sted Kursussted - København, 1000 København K | Se på kort
Dag 1
Dato 03-09-2021
Tidspunkt 09:00 - 16:00
Modul Databeskyttelsesforordningen (GDPR)
Hele landet

 

Kursusgaranti - Book trygt hos os

 

Kursusgaranti

Du kan stadig købe et kursus eller en uddannelse hos Mannaz. Vi afholder lige nu mange virtuelle kurser, og når regeringen lemper forsamlingsforbuddet, vil vi igen afholde fysiske kurser.

 

Book trygt et kursus

Ligegyldigt hvordan Corona-krisen udvikler sig, kan du trygt regne med, at du får dit kursus. Vi aflyser ikke, men kan pga. regeringens restriktioner være nødt til at flytte kurset til en anden dato. Det kalder vi kursusgaranti.

 

En solid virksomhed

Vi har været her siden 1975 og har IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) som robust ejer. Du kan regne med, at vi her – også når krisen er ovre.

LÆS MERE

Praktiske oplysninger:

  • Medbring egen bærbar computer, da dette er en forudsætning for, at du kan få det fulde udbytte af kurset. Undervisningsmaterialet vil blive udleveret elektronisk, så du i løbet af undervisningen har mulighed for at tilpasse skabelonerne til din organisation.
  • Hav et overblik over, hvilke oplysninger fra din organisation du kan dele. Undervisningen vil blive forbedret samt mere aktuel, hvis vi arbejder med konkrete og praktiske problemstillinger. Det er derfor en fordel at være forberedt på, hvad du må dele fra din organisation, så du trygt kan tale med og diskutere i åbent forum.

Prisen dækker over:

Under kurset:

  • Én intensiv kursusdag
  • Fuld forplejning
  • Kursusmateriale

Efter kurset:

  • Kursusbevis
  • Stor digital pakke med mange officielle vejledninger samt skabeloner til en udvidet Artikel 30 fortegnelse og brud på persondatasikkerheden

 

Underviser

 

Tor Valstrøm

Tor Valstrøm

Tor Valstrøm er databeskyttelsesrådgiver og outsourcet DPO for Ingeniørforeningen IDA, ETU Forsikring, Forbrugsforeningen, Hjerteforeningen, Loyal Solutions, Ortos, Popermo Forsikring og Privathospitalet Mølholm. Desuden er Tor stifter af Danmarks DPO forening, hvor han samtidig er bestyrelsesmedlem. Siden 2007 har han arbejdet i både ind- og udlandsprojekter for bl.a. Maersk, Shell samt militære og statslige institutioner.

Tor leverer praktisk bistand til flere forskellige organisationer i arbejdet med persondata compliance, hvilket bl.a. er i form af databehandler aftaler, paradigmer til ansvarshåndtering for fælles dataansvarlige og sparring vedrørende håndtering af markedsføringssamtykke. Til dagligt arbejder Tor ofte med bestyrelser, direktioner, juridiske afdelinger, governance, risk og compliance samt IT-afdelinger, hvor han hjælper med at styrke informationssikkerheden i forskellige organisationer.

Desuden har Tor bl.a. følgende certificeringer: CIPM, CIPP/E, CISSP, ISO 27001 Lead Implementer og Microsoft MCSE.

Kurset udbydes i samarbejde med IDA

Vi har et tæt samarbejde med IDA, Ingeniørforeningen i Danmark. Når du tilmelder dig dette kursus, bliver din tilmelding varetaget af Mannaz, men selve kurset varetages af IDA.